איזור יצירת קשר ובפרט טופס השארת פרטים הוא החלק שבו נוצרת האינטראקציה עם הגולש בצורה הברורה ביותר, כלומר באופן שבו גם המשתמש מבצע פעולות, ולא רק קורא תוכן שמוגש לו. תוסף ה-CF7 למערכת וורדפרס הוא אחד הפופולריים בנושא הזה. הוא מאפשר בקלות ליצור טפסים על ידי generator של שדות מסוגים שונים: טלפון, טקסט, דואר אלקטרוני, תיבת בחירה ועוד.
התקנה:
שתי אפשרויות:
1 – הורדת התוסף מכאן, לאחר מכן העלאת הקבצים לתיקיית wp-content/plugins, ובסיום כניסה לתוספים >> הפעלה.
2 – כניסה בתפריט הניהול של המערכת לתוספים >> תוסף חדש >> חיפוש ״contact form 7 ״ > התקנה > הפעלה.
יצירת טופס חדש והתאמה:
מרגע התקנת התוסף תופיע לנו לשונית ״צור קשר״ בתפריט המערכת. מעבר עם העכבר עליה >> הוספה.
התוסף תומך בריבוי טפסים, כך שנוכל ליישם טפסים שונים לאיזורים שונים באתר. לדוגמה: עבור עמוד הבית טופס מקוצר עם השדות ״שם״ ו-״מייל״, ובעמוד יצירת קשר טופס מלא עם פרטים מלאים, טלפון וכו׳. נוכל להבדיל בין הטפסים ע״י מתן שם מזהה.
לאחר שבחרנו ב״הוספה״ המערכת תשאל אותנו באיזו שפה הטופס החדש יהיה. ברוב המקרים נבחר בשפת ברירת המחדל כמובן. זה המקום לתת כותרת מזהה לטופס, ולהתחיל בעצם לבנות את הטופס בעזרת הבלוקים שהתוסף מאפשר (טקסט, טלפון, מייל, בחירה וכו׳..). יש אפשרות כמובן להשתמש במחלקות של css כדי לעצב את הטופס כך שיתאים לתבנית שלנו, להוסיף אלמנטים, דיבים, פסקאות וכו׳.
בעזרת הלשונית ״מייל״ מעל לעורך הטקסט, ניתן להגדיר את המבנה של הודעת המייל שתשלח עם מילוי הטופס, כולל אפשרות לכלול את הנתונים שהוזנו בעזרת המזהה שלהם.
אפשרות שימושית נוספת היא האפשרות לטפל באירוע של משלוח הטופס, ולהוסיף קוד js למשל לביצוע פעולות נוספות.
הטמעה באתר:
עבור כל טופס שנייצר נקבל shortcode מתאים, בעזרתו נוכל להטמיע את הטופס בעמוד הרצוי, בשני אופנים:
1 – דרך עורך הטקסט של וורדפרס, ע״י העתקה והדבקה (במידה והתבנית תומכת ב-shortcodes).
2 – בעזרת קוד PHP :
<?php echo do_shortcode(''); ?>
כאשר את השורטקוד המתאים נעתיק בין הגרשיים.
לסיכום
מדובר בתוסף מאוד מוצלח, שמאפשר ליצור בקלות ובמהירות טפסים כולל ולידציה מובנית, לצד אפשרויות מתקדמות כמו Captcha, אירועים ב-js, מיגרציה למערכות נוספות, משלוח מייל ועוד. מומלץ !